Egytálételek folytatás..
Tejszínes, vegán sajtkrémes tofu (tejszínes-sajtszószos csirke újragondolva :) )
Már egy ideje keresem a Camping krémsajt számomra is elfogadható verzióját és végre megvan a tökéletes alternatívája! Az állaga szuper, kenhető is: Cheeseyo vegán sajtkrém - sajtkultúrával érlelt kókusztej. Én enyhén érzem a kókusz ízét benne, de mivel szeretem alapból is a kókuszt, így nem zavar és ettől egy picit pikáns íze is van, nekem nagyon tetszik! A recept első próbálkozásos volt, és mivel a fülem is kettéállt tőle, így gondoltam közkinccsé teszem ezt is, húsmentes napok gyors ebédje címet ő is megérdemelheti, mert kb. 35 perc alatt készen is voltam vele. :)
Hozzávalók: 1 gerezd fokhagyma, fél fej lilahagyma, 2 szál répa, kukorica, füstölt tofu, só, majoranna, Cheeseyo vegán sajtkrém zöldfűszeres, The Bridge bio rizskrém, jázmin rizs
A hagymákat megpároltam, majd hozzáadtam a kukoricát és a répát és amolyan al dente-re főztem: se nem kemény, se nem puha nem lett. Tofut apró kockákra vágtam, hozzáadtam, majd fűszerezésként csak sót és majorannát használtam. Pár perc múlva pedig a sajtkrémet és a rizstejszínt is beleöntöttem és néhány perc alatt összefőztem őket. A jázmin rizst én belekevertem, nem külön tálaltam.